دانش‌ انتظامی‌، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۷۸-۲۰۲

عنوان فارسی معناشناسی امنیت در مکتوبات سیاسی فقهای شیعه در عصر مشروطیت
چکیده فارسی مقاله امنیت از جمله مفاهیمی است که همواره مورد توجه اندیشمندان سیاسی و حاکمان سیاسی بوده است تا آنجا که برخی تأمین امنیت را وظیفه اصلی دولت ها دانسته اند. فقهای شیعه نیز در دوره های مختلف تاریخی همواره به دنبال امنیت دینی و سیاسی جامعه شیعی بوده اند و از قواعد و اصول فقهی مختلفی با استناد به قرآن و سیره معصومین (ع) در تأمین امنیت شیعیان بهره گرفته اند. تقیه، امور حسبیه، مقدمه واجب، امر به معروف و نهی از منکر و حفظ جامعه اسلامی، از جمله قواعد و اصولی هستند که فقها در اثبات ضرورت امنیت برای کشور و جامعه شیعی استفاده کرده اند. در عصر مشروطیت به دلیل ضعف حکومت پادشاهی قاجاریه در تأمین امنیت ملی جامعه، فقهای شیعه نظیر سه مرجع بزرگ، آخوند خراسانی، مازندرانی، تهرانی و آیت االله نائینی ودیگر فقهای بزرگ شیعی، راه حل تأمین امنیت را در همراهی با نهضت مشروطیت دیدند وبه تبیین فقهی مشروطه اسلامی پرداختند. مقاله حاضردر صدد تشریح نگاه دینی فقها به مسئله امنیت ملی در خلال مکتوبات سیاسی آنهاست و مدعی است که برداشت فقها از امنیت ملی با توجه به دیدگاه های جدید در زمره دیدگاه های سلبی قرار می گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امنیت (Security، (امنیت ملی (Security National، (عصرمشروطه (Constitutionalism، مکتوبات سیاسی فقها (literature Political)،

عنوان انگلیسی .
چکیده انگلیسی مقاله .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله امنیت (Security, (امنیت ملى (Security National, (عصرمشروطه (Constitutionalism, مکتوبات سیاسى فقها (literature Political)

نویسندگان مقاله ناصر جمال زاده |
استادیارعلوم سیاسى دانشگاه امام صادق(ع).


نشانی اینترنتی http://pok.jrl.police.ir/article_96995_694625d2a743fa422596732ba1f65f1d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات