دانش‌ انتظامی‌، جلد ۲۵، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی راهبردهای پلیس در پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان با تأکید بر وضعیت‌های مخاطره آمیز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: وضعیت­ های مخاطره­ آمیز مواردی است که طفل یا نوجوان، در معرض بزه­ دیدگی یا ورود آسیب به سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، اخلاقی، امنیتی قرار می‌گیرد. پلیس به‌عنوان محوری‌ترین سازمان درگیر در امر پیشگیری از جرائم، نیازمند آگاهی و اقدام مقتضی در پیشگیری از وضعیت‌های مخاطره­ آمیز بزه­ دیدگی اطفال و نوجوانان است. پژوهش حاضر درصدد بررسی راهبردهای پلیس در پیشگیری از بزه‌دیدگی اطفال و نوجوانان با تأکید بر این وضعیت‌ها می‌باشد.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی–تحلیلی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان واحدهای گشت، فوریت‌های پلیسی110 و واحدهای مشاوره و مددکاری است که براساس فرمول کوکران، تعداد 155 نفر به­ عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده‌ها، پرسشنامه محقق­ ساخته بود که روایی آن صوری و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ، 83 /0 تعیین شد و داده‌ها با نرم­ افزار اس. پی. اس. اس 24 تجزیه و تحلیل شده است.
یافتهها: یافته‌ها نشان می‌دهد راهبرد حمایتی پلیس با مقدار465 /56=t، راهبرد مشارکتی پلیس با مقدار354 /49=t و راهبرد تعاملی پلیس با مقدار756 /52=t درسطح معناداری000/0 بر پیشگیری از بزه‌دیدگی اطفال و نوجوانان در وضعیت‌های مخاطره تأثیر معناداری دارند. بنابراین انجام مداخلات حمایتی، مشارکتی و تعاملی پلیس موجب کاهش آثار عوامل آسیب‌زا در بزهکاری اطفال و نوجوانان در وضعیت­ های مخاطره­ آمیز می‌شود.
نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان می­ دهدکه پلیس می‌تواند با اقدام‌های مانند تربیت و بکارگیری نیروهای متخصص، استفاده از سامانه‌های اطلاعاتی و پایش تصویری، شناسایی نقاط جرم­ خیز و عوامل خطر، آگاهی بخشی عمومی، استفاده از رسانه‌های جمعی و فضای مجازی، تقویت پیوند پلیس با مدرسه، ارتقای سطح شناخت اجتماعی و... نقش مهمی در این حوزه ایفا نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله راهبرد، پیشگیری، بزه دیدگی، اطفال و نوجوانان، وضعیت مخاطره آمیز،

عنوان انگلیسی راهبردهای پلیس در پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان با تأکید بر وضعیتهای مخاطره
چکیده انگلیسی مقاله زمینه و هدف: بدون تردید پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان اهمیت فوق العاده ای داشته، چرا که کودکی حساس ترین دوران رشد انسان بوده و بروز انحراف و وجود وضعیت های مخاطراتی گوناگون در جامعه، جایگاه آینده آنان را در اجتماع به مخاطره می اندازد. بر این اساس شناسایی، مرتفع ساختن و حمایت حداکثری از کودکان و نوجوانان در وضعیت های مخاطره آمیز، باید در رأس اولویت ها قرار گیرد. از این رو پژوهش حاضر در صدد بررسی راهبردهای پلیس در پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان با تأکید بر وضعیتهای مخاطره آمیز می باشد.

روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی–تحلیلی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کارکنان واحدهای گشت، فوریتهای پلیسی110 و واحدهای مشاوره و مددکاری که از میان آنها، براساس رابطه کوکران، تعداد 155 نفر به عنوان حجم نمونه به صورت نمونه گیری احتمالی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با کسب نظر از اندیشمندان علوم اجتماعی و جرم شناسی و انتظامی احراز و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، 83 /0 محاسبه شد. پس از جمع آوری داده ها، از نرم افزار spss جهت توصیف و تحلیل داده ها استفاده گردید.

یافته ها و نتایج: نتایج مبین آن است که در پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در معرض خطر ؛ پلیس می تواند با تعییر رویکرد و اتخاذ راهبردهای مؤثر و با هماهنگی و همکاری نهادهای مرتبط ، گرایش اطفال و نوجوانان به بزه دیدگی را کاهش و با انجام مداخلات حمایتی برای مرتفع کردن این عوامل و کاهش آثار آسیب زای آنها نقش بسزایی ایفا نماید. نتایج پژوهش حاکی از جایگاه مؤثر پلیس با اجرای راهبردهای فرآیند محور، جامعه محور و مشارکت محور بر پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در وضعیت های مخاطره آمیز است
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله راهبرد, پیشگیری, بزه دیدگی, اطفال و نوجوانان, وضعیت مخاطره آمیز

نویسندگان مقاله صیاد درویشی |
دانشیارگروه فرماندهی و مدیریت انتظامی. دانشگاه جامع علوم انتظامی امین.

بهروز اسداللهی |
دانشجوی دکتری مدیریت پیشگیری از جرم. دانشگاه جامع علوم انتظامی امین.

محمود خوش نشان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد فرماندهی ومدیریت انتظامی.دانشگاه جامع علوم انتظامی امین.


نشانی اینترنتی http://pok.jrl.police.ir/article_101828_34fb97b10c1fb6bc1e95777b79030f65.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات